free html5 templates


SELF HELP GROUPS
(SHG)

Self Help Group - SHG är ett övergripande projektnamn som består av två delar. Det riktar sig till kvinnor som kämpar med att försörja sig och sina barn, som även är de barn vi sponsrar med skolgång genom projektet ”Utbilda barnen”.
Flera smågrupper om ca. 12-24 kvinnor får stöd och rådgivning för att stärka deras syn på sig själva som kvinnor och som företagare. Utöver detta kommer kvinnorna överens med RPC (Remeber the Poor community) om vilka av dem som ska gå en annan kurs där de får utbildning om hur man sköter ett litet företag med sparande, bokföring och ekonomi osv.

Vi letar nu efter:
Vi letar nu efter sponsorer till de grupper med mammor max á 24 i varje grupp. Vi behöver stör och medel för att klara ge denna hjälp där kvinnorna stärks i sin självbild och får utbildning i att sköta ett litet företag. Att spara och hur man skall räkna och tänka som företagare.

Vi utbildar dem också i kampen mot barnäktenskap och könsstympning och mänskliga rättigheter.

Vill du stödja detta arbete så kontakta oss eller bli månadsgivare. Pengarna går till arbetet med att ge dessa barn och kvinnor hjälp att ta sig själva ur fattigdomen.


Uppdatering om ICA-
Income Generating Activity. 

Tidigare projekt

Seada Woldesir är en mor till Hikma Awol. Hikma är en 13 årig tjej och 6:e klasselev. Seada är en av de 24 OVC-föräldrar som arbetar med inkomstgenererande aktiviteter. Seada säljer damkläder genom gatuhandel kring ett område som heter Gimb Gebeya. Seadas verksamhet fungerar bra med undantag för juridiska svårigheter hon har genom sin affärsposition som arbetsplats. På grund av denna utmaning konfronteras Seada ofta med polisen, eftersom gatuförsäljare är informella och olagliga av regeringen.

För att möta denna utmaning har Seada diskuterat med den lokala förvaltningsorganet för att komma åt en arbetsplats för företaget.

Trotts denna utmaning arbetar Seada flitigt. Dessutom har hon engagerat sig delvis i ett arbetsprogram som hjälper till att hon tjänar lite extra inkomst för familjen.

Från tiden som Seada gick med i CAN IGA-programmet, har hon observerat flera förändringar varje dag i hennes försörjning och liv. 

Hon har bra besparingar både i bank och lokalt i form av "Ekub". Innan jag gick med i CAN´s IGA-program brukade jag ha svårt att mata sin familj och betala hyran för familjens rum. Hon säger att det fanns tider som jag ville dö istället för att se min familj lida så.

Men nu, på grund av CAN IGA-programmet, kan hon mata sin familj tre gånger om dagen, kunna täcka hyran utan problem, hennes barn är lycklig och går i skolan. Dessutom kan Seada spara pengar för sin och barnens framtid.

Mobirise

Våra sponsorer

Vi är så tacksamma till er som vill stödja detta arbete.
Här har vi valt att presentera de företag som valt att stödja arbetet med att ge kvinnor ett mikrolån och på så sätt gett dom en möjlighet till egen försörjning.

FÖLJ OSS PÅ!

NYHETSBREV

Address

Östegård Kronrena                     
672 96 Töcksfors
Sweden

Contacts

Email: benny[at]childrenaid-now-com                     
Phone: +46 708-89 82 83